Prekyba žmonėmis šiandieninėje visuomenėje dažniausiai yra įvardinama kaip moderni vergovės forma. Šiandien pasaulyje egzistuoja daugybė prekybos žmonėmis formų. Jos nuolat kinta, atsiranda vis naujų būdų ir priemonių, prisidedančių prie žmonių išnaudojimo pačiais įvairiausiais tikslais. Kad mūsų jaunimui būtų lengviau suprasti klastą, balandžio 10 dieną  Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazijos I-III gimnazinių klasių mokiniams buvo organizuota prevencinė paskaita „Prekyba žmonėmis“, kurią vedė  Mažeikių rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Audronė Jurdonaitė. Pareigūnė kalbėjo ir diskutavo su mokiniais apie prekybos žmonėmis reiškinį, galimais pavojais bei pagalbos galimybėmis. Paaiškino, kokių būtina imtis atsargumo priemonių, norint netapti prekybos žmonėmis auka, žinoti, kur kreiptis pagalbos.

 Prekyba žmonėmis yra vis dar labai pelningas nusikalstamo pasaulio „verslas“, paliečiantis ir traumuojantis ne tik atskirus individus, bet ir šeimas, bendruomenes. Nukentėjusieji neretai tyli, nesikreipia arba atstumia pagalbą, todėl turime būti budrūs, mokytis atpažinti aukas, nesmerkti jų. Pirmiausia nereikėtų patikėti visiškai nerealiais pasiūlymais, kuriuose žadami lengvi ir pelningi uždarbiai. Todėl būtina tikrinti informaciją. Pareigūnė A. Jurdonaitė informavo mokinius, kur kreiptis pagalbos sužinojus apie galimai išnaudojamus žmones:

  • Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro SOS numeris +370 679 61 617, skirtas konsultuoti, patarti ir informuoti nukentėjusius nuo įvairių prekybos žmonėmis formų, prostitucijos, seksualinės prievartos, pabėgusius nepilnamečius.
  • Nukentėjusiems nuo prekybos žmonėmis Lietuvoje ar užsienyje pagalba teikiama visą parą: tel. Nr. +370 616 91119
  • Bendrasis pagalbos Nr. 112

Socialinė pedagogė Daiva



2019 | Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazija | Sukurta:    Inforenoje
Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazija