Šviečiamoji gyvulininkystės programa

Šių metų kovo 15 dieną Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministras K. Navickas įsakymu Nr. 3D-181 patvirtino 2022 m. šviečiamosios gyvulininkystės programos dalyvių sąrašą. Dalyvauti Programoje šiais metais  patvirtinta 40 Lietuvos švietimo įstaigų iš įvairių šalies savivaldybių: 15 ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų, 15 pradinio ugdymo įstaigų, 10 pagrindinio ugdymo įstaigų. Tarp 40 dalyvių programoje dalyvauti atrinktas ir mūsų, Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazijos, priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo grupės.

Įgyvendinant Programą ikimokyklinukai ir priešmokyklinukai bus supažindinti su Lietuvoje paplitusiomis tradicinėmis gyvulininkystės šakomis: pienine ir mėsine galvijininkyste, kiaulininkyste, paukštininkyste, arklininkyste, avininkyste, ožkininkyste, kailine žvėrininkyste, triušininkyste ir bitininkyste, jų produktais, taip pat su saugomomis senosiomis Lietuvos ūkinių gyvūnų veislėmis, gyvulininkystės specialistais. Programos dalyviams parengta edukacinė medžiaga lietuviško gyvulininkystės sektoriaus pristatymui: informaciniai videofilmai apie ūkinius gyvūnus, užduočių ir spalvinimo knygelės.

Pirmųjų užsiėmimų metu priešmokyklinės  grupė vaikai, mokytojos Lygos Musulienės vadovaujami,  susipažino su  gauta mokomąja medžiaga, stebėjo edukacinius filmukus, aptarė būsimas veiklas, spalvino, pildė pratybas. Balandžio pabaigoje Programos dalyviai keliavo į Eglės ir Alfredo Raudžių ūkį. Svetinga Šeimininkė aprodė alpakų ir arklių aptvarus, papasakojo apie augintinių prižiūrą. Leido pašerti kumelaitę Spartą morkomis, o alpakas vaišinti siūlė kombinuotais pašarais. Išpuoselėtoje sodyboje vaikai žaidė lietuvių liaudies žaidimus, linksmino gandrų šeimyną prašydami „atnešti broliuką ar sesutę“.

Programos kuratorė, socialinė pedagogė Daiva A.



2019 | Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazija | Sukurta:    Inforenoje
Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazija